Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Otrdien, 11. jūnijā, valdība akceptējusi Ministru kabineta (MK) rīkojuma projektu, kas apstiprina ekonomikas zinātņu doktori Irinu Pilveri par Latvijas Lauksaimniecības universitātes (LLU) rektori atkārtoti. 

Pirmo reizi šajā amatā I.Pilveri apstiprināja 2014. gada 20. maijā. Beidzoties piecu gadu pilnvaru termiņam, augstskolas Konvents I.Pilveri par rektori ievēlēja vēlreiz, un šo Konventa gribu valdība savā sēdē apstiprināja. Saskaņā ar LLU Satversmi rektoru ievēlē uz pieciem gadiem, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas. Tādējādi I.Pilverei atkārtoti tiek dotas tiesības pildīt rektora pienākumus, tostarp parakstīt augstāko izglītību apliecinošos augstākās izglītības dokumentus un nodrošināta LLU darbības nepārtrauktība. 

Tā kā pašreizējās LLU rektores pilnvaras beidzas 2019. gada 30. jūnijā, ekonomikas zinātņu doktore I.Pilvere LLU rektores pienākumus atkārtoti sāks veikt no 2019. gada 1. jūlija. 

Plašāka informācija par MK rīkojumu atrodama MK tīmekļvietnē - „Par Latvijas Lauksaimniecības universitātes rektora apstiprināšanu”. Rīkojums tiks publicēts oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.

Foto: MK arhīvs 
______________________________
Informāciju sagatavoja: 

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv