Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Piektdien, 1. novembrī, Latvijas lauksaimniecības universitātes Aulā Jelgavā notiks Zemkopības ministrijas konkursa “Sējējs 2019” laureātu apbalvošanas ceremonija.

Ministrs Kaspars Gerhards: “Ikviens lauksaimnieks, piedaloties konkursā “Sējējs”, var ne tikai parādīt sava darba rezultātus un lepoties ar tiem, bet arī novērtēt citu paveikto, kopīgi daloties pozitīvajos piemēros. Ir svarīgi veidot pozitīvo sacensību nozarē, jo tieši šī sacensība palīdz mums augt un tiekties uz arvien labāku rezultātu. Tādējādi mēs varam motivēt viens otru kļūt arvien konkurētspējīgākiem, veidojot kvalitatīvus un pieprasītus vietējos produktus kā pašmāju, tā arī ārvalstu tirgiem.”

Šogad konkursā “Sējējs 2019” dalībnieki tika vērtēti 9 nominācijās – “Gada lauku saimniecība”, “Gada uzņēmums pārtikas ražošanā”, “Ģimene lauku sētā”, “Jaunais veiksmīgais zemnieks”, “Gada veiksmīgākā kopdarbība”, “Bioloģiskā lauku saimniecība”, “Gada LEADER projekts vietējā rīcības grupā”, “Rītdienas sējējs – mazpulks” un “Zinātne praksē un inovācijas”, kā arī tiks pasniegta balva “Par mūža ieguldījumu lauksaimniecībā”.

Konkursa “Sējējs” apbalvojumu pasniegšana kļuvusi par vienu no nozīmīgākajiem lauksaimnieku pasākumiem, bet laureāta nosaukums “Sējējs” – par priekšzīmīga darba apliecinājuma zīmi.

Šogad konkurss “Sējējs” notika 26. reizi, tajā piedalījās 70 dalībnieki. Konkursa laureāti saņems Gada balvu “Sējējs” (bronzas statuja), diplomu un naudas balvu. Tiks apbalvoti arī veicināšanas balvu saņēmēji.

Vairāk informācijas “Sējējs” tīmekļvietnē www.sejejs.lv.
______________________________
Informāciju sagatavoja:

Dagnija Muceniece

Nodaļas vadītāja
Dagnija.Muceniece [at] zm.gov.lv