Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju, no 30.septembra līdz 2.oktobrim izstāžu kompleksā Rāmava norisināsies gadskārtējā izstāde “Lauksaimniecības un meža tehnika 2021”. Izstāde jau 30. rudeni pēc kārtas pulcēs lauksaimniecības, mežsaimniecības, lauku infrastruktūras un celtniecības jomas profesionāļus un citus interesentus, lai novērtētu tehnikas un tehnoloģiju jaunumus, izvēlētos atbilstošus risinājumus darbam un rastu jaunas idejas biznesa izaugsmei. 

Lauksaimniecības un mežsaimniecības nozares ir strauji attīstījušās, un šobrīd tās ir pārmaiņu priekšā. Turpmākajos gados to izaugsmi ietekmēs gan vides un klimatiskie, gan politiskie un ekonomiskie, gan sociālie faktori. Būs jāmeklē iespējas strādāt vienlaikus videi draudzīgāk un produktīvāk. To varētu risināt ar precīzās lauksaimniecības tehnoloģijām, jaunām šķirnēm, jaunu darba pieeju, un, protams, izmēģinājumiem, apvienojumā ar pieredzes apmaiņu un ekspertu konsultācijām.

Aktuālais vienuviet – risinājumi ražīgākam darbam, tikšanās ar nozares profesionāļiem un atpūta
Izstādē vienuviet varēs iepazīties ar nozarei svarīgāko – lielāka un mazāka traktortehnika dažādām vajadzībām, tehnoloģijas un pakalpojumi ražīgākam un efektīvākam darbam, konsultācijas (LAD, STC, AREI, LLU, JZK, MPKS Mežsaimnieks, finansēšanas un apdrošināšanas sabiedrības, u.c.), risinājumi laukiem un mežiem, piedāvājumi celtniecībai un dārzam (t.sk. stādi), transports darbam un atpūtai (t.sk. piekabes, automašīnas un kvadricikli), kokgāzēju un meža mašīnu operatoru demonstrējumi, lauku labumu tirdziņš, Latvijā audzētu šķirnes trušu izstāde, semināri un diskusijas par nozarē aktuālām tēmām, un vēl.

  • Tehnikas jaunumi un īpaši eksponāti

Izstādē būs iespēja apskatīt un klātienē novērtēt dažādu zīmolu tehnikas jaunumus, kā arī īpašus eksponātus un debijas Latvijā. 

Tā, piemēram, “AGRITECH” SIA stendā varēs novērtēt kombainu New Holland CH7.70 ar jauno Crossover Harvesting koncepciju, traktoru T8.435 Genesis AutoCommand ar kāpurķēdēm, PÖTTINGER tehnikas jaunumus, kā arī jaunākos JCB teleskopisko iekrāvēju modeļus ar Stage V un JCB kāpurķēžu ekskavatoru 210X. 

Savukārt, “ATVASES RK” SIA stendā pirmo reizi Latvijā būs iespēja apskatīt Multiva Forte FX 6000 pneimatisko sējmašīnu ar jaunajiem Multiva FX sējdiskiem, kā arī jauno graudu pārkraušanas piekabi Grain Saver GS24.5.

Latvijā vienīgo pilnas ķēžu sistēmas kombainu Rostselmash Vector Track 450 varēs novērtēt “Vomer Agro” SIA stendā. Turpat būs iespēja apskatīt arī mini traktorus Captain un Arbos, kas ir pielietojami dažādās nozarēs. Tiem, kam saimniecībā ir mini traktors, noderīgi būs iepazīties ar itāļu ražotāja GEO agregātiem.

“Avesco” SIA stendā varēs iepazīties ar priekšrocībām, ko sniedz jaunās paaudzes hidrauliskais ekskavators ar iespaidīga garuma strēli CAT “Long reach”. 

  • Valsts nozīmīgāko institūciju atbalsts saimniekiem

Arī šajā izstādē tiek organizēta izglītojošā programma ar semināriem un diskusijām. Par aktuālo stāstīs gan Zemkopības ministrijas, gan Lauku atbalsta dienesta, gan citu organizāciju pārstāvji. Īpaši jāuzsver investīciju pasākums “Atbalsts ieguldījumiem lauku saimniecībās”, kas paredzēts šī gada rudenī un projektos pirmo reizi tehnikas izvēle būs jāveic no jaunā elektroniskā tehnikas kataloga. Arī par to informēs iesaistītie eksperti. Savukārt, Zemnieku saeimas vadītais semināru un diskusiju cikls “Lauksaimnieks un meliorācija – kā apsaimniekosim ūdeņus nākotnē” būs noderīgs izziņas avots gan no vides, gan apsaimniekošanas un ražošanas perspektīvas.

  • Izstāde norisināsies ārtelpās un "Zaļajā režīmā (ar bērniem)"

“Lauksaimniecības un meža tehnika 2021” norisināsies “Zaļajā režīmā”, t.i. pie ieejas izstādes teritorijā būs jāuzrāda pasākumu apmeklēšanai derīgs Covid-19 sertifikāts (QR kods, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai pārslimošanas faktu), kopā ar pasi vai ID karti un biļeti vai ielūgumu. Izstādes organizatori aicina rūpīgi iepazīties ar izstādes apmeklēšanas nosacījumiem. Vairāk informācijas par apmeklēšanas nosacījumiem, tai skaitā ģimenēm ar nepilngadīgiem bērniem, skatīt organizatora mājaslapā: www.aml-ramava.lv.

Izstāde “Lauksaimniecības un meža tehnika 2021” norisināsies no 30. septembra līdz 02.oktobrim Izstāžu kompleksā “Rāmava”.  Izstādi organizē SIA “A.M.L.” sadarbībā ar Latvijas Republikas Zemkopības ministriju. Izstādes svinīgā atklāšana notiks 30.septembrī, plkst. 11:00, izstādi atklās Latvijas Republikas Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards. Vairāk informāciju par izstādi un izstādes dalībniekiem skatiet: www.aml-ramava.lv un www.facebook.com/AMLRamava.

Izstāžu komplekss “Rāmava” (SIA “A.M.L.”) ir dibināts 1992. gadā un ir lielākais lauksaimniecības un mežsaimniecības nozares izstāžu organizētājs Latvijā. Ik gadu “Rāmavā” notiekošajās starptautiskajās biznesa izstādēs risinājumus un idejas izaugsmei rod vairāk nekā 4000 saimniecību un uzņēmumu. 



Papildu informācija:
Laura Lūse
Izstādes vadītāja
+ 371 67 600 409
izstade@aml-ramava.lv
www.aml-ramava.lv