Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Valdība otrdien, 16. aprīlī, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas sagatavotos noteikumus par tiešo maksājumu piešķiršanas kārtību lauksaimniekiem. 

Noteikumi nosaka maksimālo finansējuma apmēru 2019. gadam katram brīvprātīgā saistītā atbalsta (BSA) veidam, tostarp BSA par kazām, aitām, cietes kartupeļiem, sertificētām stiebrzāļu un lopbarības augu sēklām, sertificētas sēklas kartupeļiem, sertificētām labības sēklām, vasaras rapšiem un vasaras ripšiem, par slaucamām govīm, liellopiem, augļiem un ogām, dārzeņiem, proteīnaugiem un miežiem. 

Ar grozījumiem ir precizēta kultūraugu un zemes izmantošanas veidu kodu saraksta tabula, atsevišķi izveidojot kultūrauga kodu speltas kviešiem, ko audzē kā vasarājus un ziemājus, atzīmējot, ka daudzziedu viengadīgā airene sēklas ieguvei un sinepes ir atbalsttiesīgas kultūras Lauku attīstības maksājumam “Rugāju lauks ziemas periodā”, kā arī saraksts ir papildināts ar atsevišķu kultūraugu kodu sausserdim, irbenei un tabakai, un papildināts kultivēto nektāraugu saraksts ar rudzupuķi. 

Noteikumos veikti arī citi tehniska rakstura grozījumi.

Noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2015. gada 10. marta noteikumos Nr. 126 “Tiešo maksājumu piešķiršanas kārtība lauksaimniekiem””  stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”
______________________________
Informāciju sagatavoja: 

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv