Informācija plašsaziņas līdzekļiem
LOSP biedri

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards pirmdien, 2022. gada 8. augustā, tikās ar biedrības “Lauksaimniecības organizāciju sadarbības padome” (LOSP) pārstāvjiem, lai pārrunātu nozares aktualitātes.

Pēdējie gadi lauksaimniekiem bija piepildīti ar dažādiem izaicinājumiem, kas negatīvi ietekmēja lauksaimniecības nozari kopumā. Tāpēc Zemkopības ministrija (ZM) atzinīgi novērtē LOSP un tās biedru iesaisti un spēju kopā meklēt un rast risinājumus. Ciešā un efektīvā sadarbība ir nesusi rezultātus gan pārvarot COVID pandēmijas izraisītos satricinājumus, gan sekmīgi meklējot instrumentus Krievijas iebrukuma Ukrainā izraisītās negatīvās ietekmes ierobežošanai.

Tikšanās laikā ministrs uzsvēra, ka ZM turpinās darbu pie samazinātās PVN likmes piemērošanas arī olām, svaigai gaļai, piena pamatproduktiem un svaigām zivīm. Papildus ZM seko līdzi plānotajām nodokļu izmaiņām, nepieciešamības gadījumā sagatavojot priekšlikumus, lai nozarei nepaaugstinātos nodokļa slogs. Tāpēc plānots sagatavot konkrētus priekšlikumus saistībā ar šobrīd atsevišķiem terminēti noteiktiem atvieglojumiem vai atbrīvojumiem. Tā, piemēram, ZM rosinās noteikt kā pastāvīgu normu, ka Iedzīvotāju ienākuma nodoklis (IIN) netiek piemērots valsts atbalstam lauksaimniecībai vai Eiropas Savienības atbalstam lauksaimniecībai un lauku attīstībai. Šobrīd šī norma ir noteikta kā terminēta un ir spēkā līdz 2023. gada 31. decembrim.



Kristīne Kļaveniece
Zemkopības ministra padomniece
Tālrunis: +371 26417267
E-pasts: kristine.klaveniece@zm.gov.lv     
www.zm.gov.lv