Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Aicinām piektdien, 1. oktobrī, apmeklēt zīmola “Novada garša” konferenci “Vietējie produkti – nākotnes virzītājspēks” (klātienē un tiešsaistē) Hanzas peronā, Rīgā, un izbaudīt četru Latvijas novadu ēdienus vasaras terasē!

Konference “Vietējie produkti – nākotnes virzītājspēks" ir turpinājums augustā notikušajam ANO Nacionālajam dialogam par pārtikas sistēmu nākotni. Šāgada konferences galvenais uzsvars – kā mainīt sabiedrisko domu par labu vietējās produkcijas izmantošanai, skaidrojot pārtikas sistēmas ķēdes posmus un to atkarību citam no cita. Arī loģistikas ķēdes, pārtikas atkritumu samazināšana, produkta ceļa līdz patērētājam Zaļais kurss un paaudžu maiņa nozarē būs temati, par ko diskutēs konferences dalībnieki. Konferences sākums pulksten 11.00. Vairāk par konferenci, tās programmu un biļešu iegādi ŠEIT.  

Paralēli konferencei vasaras terasē norisināsies vēlās brokastis, kur Latvijas šefpavāri piedāvās trīs kārtu ēdienus no četru Latvijas novadu produktiem. Šis pasākums notiks ārā, tādēļ to brīvi apmeklēt varēs ikviens. Vairāk par vēlajām brokastīm un biļešu iegādi.

“Novada garša” šogad piedāvā vēl nebijušu iespēju – pasūtīt svaigus produktus no zīmola produktu kataloga ar piegādi Hanzas peronā pasākuma norises laikā 1. oktobrī. Uzzināt vairāk par šo iespēju, kā arī veikt pasūtījumu līdz 30. septembra pulksten 19.00.

Hanzas peronā risināsies arī vairāki konkursi profesionāļiem: produktu kvalitātes konkurss mazajiem ražotājiem un mājražotājiem, publiskā sektora ēdinātāju konkurss, skolu pavāru konkurss un konkurss par Latvijas Gada pavāra un Gada labākā pavārzeļļa titulu, kā arī cīņa par Reaton Zelta pavārnīcas iegūšanu. Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti konferences “Vietējie produkti – nākotnes virzītājspēks” noslēgumā 1. oktobrī. 

Pasākums “Novada garša” Hanzas peronā norisinās jau trešo gadu. Tas ir noslēguma brīdis visu gadu ilgušam ražotāju un vietējo pārtikas produktu maratonam visos četros Latvijas novados. “Novada Garša” ir vietējās pārtikas sistēma, lai nodrošinātu Latvijas izcelsmes pārtikas produktu izsekojamību un kvalitāti, rīkojot pasākumus, konferences, konkursus, meistarklases un popularizējot vietējo pārtiku un tās atpazīstamību Latvijā, Eiropas Savienībā un pasaulē. 

Tiekamies Hanzas peronā! 



Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv