Informācija plašsaziņas līdzekļiem

No 9. līdz 11. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā “Ķīpsala” notiks ikgadējā pārtikas izstāde “Riga Food 2021”, kurā piedalīsies 450 dalībnieki no 25 valstīm.

Zemkopības ministrijas atbalstītajā Latvijas pārtikas ražotāju nacionālajā kopstendā savu produkciju pašmāju un ārvalstu patērētājiem piedāvās uzņēmumi SIA “RKF Valežs”, AS “Jaunpils pienotava”, SIA “Gaļas nams Ādaži”, SIA “Aloja Starkelsen”, SIA “Rāmkalni Nordeco”, SIA “Gaļas pārstrādes uzņēmums Nākotnē”, Latvijas Maiznieku biedrība, SIA “Puratos Latvia”, SIA “Saldus maiznieks”, SIA “Lāči”, SIA “Lielezers”, SIA “Dona”, SIA “Priekules maiznīca”, SIA “Hanzas maiznīca” un SIA “Lanordija”.

Zemkopības ministrija ik gadus sniedz atbalstu Latvijas pārtikas ražotāju dalībai starptautiskajās pārtikas izstādēs, lai veicinātu Latvijas pārtikas produktu eksporta palielināšanu un jaunu noieta tirgus meklējumus.

Savukārt ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda atbalstu Agroresursu un ekonomikas institūta organizētā zivsaimniecības stendā savu produkciju izstādes apmeklētājiem piedāvās SIA “Līcis-93”, SIA “Karavella”, SIA “Verģi” un SIA “Sudrablīnis”.

Starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, inovāciju, sabiedriskās ēdināšanas, viesnīcu un veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food” ir plašākā pārtikas nozares izstāde Baltijā un iezīmē nozares attīstību, tā izceļ jaunumus un palīdz iepazīties ar nopietniem un uzticamiem nozares uzņēmumiem. Plašāka informācija par izstādi meklējama tās MĀJASLAPĀ.


Informāciju sagatavoja: 

Dagnija Muceniece

Nodaļas vadītāja
Dagnija.Muceniece [at] zm.gov.lv