Informācija plašsaziņas līdzekļiem
uztura bagātinātāji

Valdība otrdien, 22. novembrī, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas sagatavotos grozījumus noteikumos par uztura bagātinātāju reģistrācijas valsts nodevu, nosakot par 10% samazinātu valsts nodevas likmi par uztura bagātinātāja reģistrēšanu Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD), ja reģistrācijai nepieciešamie dokumenti tiek iesniegti PVD elektroniski, aizpildot speciālu tiešsaistes veidlapu PVD tīmekļvietnē (e-pakalpojums) un norādot, ka lēmumu par reģistrēšanu vēlas saņemt elektroniski.

Pēc noteikumu stāšanās spēkā par 50% tiks samazināta arī valsts nodevas likme par reģistrētu uztura bagātinātāja izmaiņu reģistrāciju, ja izmaiņu veikšanas pamats ir grozījumi Latvijas vai Eiropas Savienības normatīvajā regulējumā.

Savukārt valsts nodeva tiks atcelta, ja izmaiņu veikšana ir saistīta ar administratīvo teritoriju pārveidošanu, robežu vai nosaukuma maiņu, kā arī ar ielas nosaukuma vai ēkas numerācijas maiņu Latvijas teritorijā.

Noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2010. gada 21. decembra noteikumos Nr. 1145 “Noteikumi par uztura bagātinātāju reģistrācijas valsts nodevu”” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”.


Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv