Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Zemkopības ministrija (ZM) nozares klientu ērtībām ir izstrādājusi Klientu e-pakalpojumu portālu “Zemkopības ministrijas Klientu pašapkalpošanās vide”.

Šajā vietnē klientu ērtībām ir nodrošināta iespēja vienkopus ērtā un pārskatāmā veidā saņemt informāciju par visiem zemkopības nozares iestāžu pakalpojumiem, to  statusu un veicamajām darbībām. Klientu reģistrācija e-pakalpojumu saņemšanai būs centralizēta un autentifikācija notiks, izmantojot Vienotās pieteikšanās moduli portālā latvija.lv Piemēram, jaunajā vietnē vienkopus būs pieejami Valsts tehniskās uzraudzības, Valsts augu aizsardzības dienesta, Lauksaimniecības datu centra, Lauku atbalsta dienesta, Valsts meža dienesta un Pārtikas un veterinārā dienesta sniegtie pakalpojumi.

Zemkopības ministrijas Klientu e-pakalpojumu portāla darbības mērķis ir nodrošināt ZM iestāžu pakalpojumu pieejamību vienuviet, sniedzot klientiem un sabiedrībai informāciju par visiem pieejamajiem pakalpojumiem, kā arī ļaujot lietotājam veikt atsevišķu pakalpojumu izpildi, t.sk. rēķinu apmaksu no portāla, kā arī dod iespēju aplūkot visu ZM iestādēs saņemto pakalpojumu un rēķinu, kā arī veikto inspekciju datus.

ZM e-pakalpojumu portāls izstrādāts Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansētā projekta “Zemkopības ministrijas un tās padotībā esošo iestāžu informācijas un komunikāciju tehnoloģiju attīstība” ietvaros.

___________________________________

Informāciju sagatavoja:

Dagnija Muceniece

Nodaļas vadītāja
Dagnija.Muceniece [at] zm.gov.lv