Zivsaimniecība

Zemkopības ministrija vēlas informēt, ka, tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad ir iespēja, izmantojot Zivju fonda atzinības rakstu "Par ieguldījumu Latvijas zivju resursu saglabāšanā un zivsaimniecības nozares attīstībā" (turpmāk – Zivju fonda atzinības raksts), izteikt pateicību cilvēkiem, kas devuši nozīmīgu ieguldījumu sekojošās jomās:

  • zivju resursu pavairošanā un atražošanā;
  • zivju resursu aizsardzībā;
  • zivsaimniecības zinātniski pētnieciskajā darbā;
  • sabiedrības izglītošanā un informācijas atspoguļošanā plašsaziņas līdzekļos, popularizējot saudzīgu un ilgtspējīgu zivju resursu izmantošanu un zivsaimniecības nozari kopumā.

Zivju fonda atzinības raksts tiek pasniegts kopā ar balvu, kuras vērtība nepārsniedz 1298,70 euro pirms nodokļu nomaksas. Viena kalendārā gada laikā atzinības rakstu pasniedz ne vairāk kā trīs personām.

Zemkopības ministrija līdz š.g. 1. oktobrim gaida ierosinājumus par tām personām, kuras būtu pelnījušas Zivju fonda atzinības rakstu saņemšanu. Rakstveida ierosinājumi par personas apbalvošanu ar atzinības rakstu iesniedzami Zivju fonda padomes sekretariātā (Zemkopības ministrijas Zivsaimniecības departaments, Republikas laukums 2, Rīga, LV-1981; e-pasts: janis.abele@zm.gov.lv).

Ierosinājumā par apbalvošanu ar atzinības rakstu norādāmas šādas ziņas:

  • pretendenta vārds, uzvārds, dzimšanas dati, dzīvesvietas adrese, amats vai nodarbošanās, kā arī zinātniskais grāds un apbalvojumi, ja tādi ir;
  • dzīves apraksts (Curriculum vitae);
  • vispusīgs to nopelnu apraksts, par kuriem ierosina apbalvot konkrēto personu;
  • ierosinājuma iesniedzēja (vai iesniedzēju) vārds, uzvārds un, ja iesniedzējs ir juridiska persona, arī ieņemamais amats.

Ierosinājumam var pievienot citu personu atsauksmes par apbalvošanai ieteikto personu.

Sīkākas informācijas saņemšanai par ierosinājumu iesniegšanu lūdzu sazināties ar Zivju fonda padomes sekretariāta pārstāvi Jāni Ābeli (tālr. +371 67027823; e-pasts: janis.abele@zm.gov.lv )

Zivju fonda Atzinības raksta nolikums