pārgajiens logo

Sākoties jaunajam mācību gadam, Zemkopības ministrija (ZM) izsludina jau par tradīciju kļuvušo konkursu Latvijas skolu jaunatnei “Mūsu mazais pārgājiens”, un šogad konkurss notiks jau piecpadsmito reizi. Konkursā aicināti piedalīties visu Latvijas vispārizglītojošo un profesionālo izglītības iestāžu skolēni, kā arī interešu izglītības pulciņi un mazpulki. 

Šāgada konkursa „Mūsu mazais pārgājiens 2021” mērķis ir iepazīt un izpētīt meža nozari no vēsturiskā viedokļa, un tā moto ir “Atceries, izzini un pilnveidojies, veicinot Latvijas attīstību un izaugsmi”. 

Lai piedalītos konkursā, kolektīvam jāveic literatūras un citu informācijas avotu (fotogrāfiju, zīmējumu, atmiņu pierakstu u.c.) izpēte par vēsturisko notikumu mijiedarbību ar meža nozari un jādodas izpētes pārgājienā vai ekskursijā. Pēc tam jāsagatavo radošs izpētes darbs – pārgājiena vai ekskursijas apraksts brīvā stāstījumā, esejas vai citā literārā formā par interesantiem novērojumiem un atklājumiem, papildinot aprakstu ar literatūras un citu informācijas avotu izpētē iegūto informāciju, kā arī ar stāstnieku liecībām un vizuālo informāciju (zīmējumiem, kartēm, fotoattēliem u.c.). Vēl ir jāsagatavo 10–20 sekunžu garš konkursa dalībnieka videopieteikums jeb vizītkarte un arī 3–5 minūšu garš videopieteikums par projekta norises gaitu, tajā iekļaujot arī fragmentu no pārgājiena vai ekskursijas. 

Pieteikuma veidlapa konkursa dalībniekam jāaizpilda  līdz 2021. gada 12. novembrim. Arī izpētes darbs ar videopieteikumiem jāiesniedz ne vēlāk kā līdz 2021. gada 12. novembrim (ieskaitot), nosūtot saiti uz e-pasta adresi mara.mikule@zm.gov.lv (šogad gan konkursa izpētes darbs, gan videopieteikums jāievieto kādā no konkursa dalībniekiem pieejamajām virtuālajām platformām un jāatsūta saite, kurā tie skatāmi). Detalizētāku informāciju iespējams saņemt pa tālruni +371 67027553



Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv