Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Valdība otrdien, 23. novembrī, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus noteikumos par valsts nodevu par mežsaimnieciskām un medību darbībām, lai šo valsts nodevu turpmāk varētu samaksāt arī tiešsaistē. 

Grozījumi noteikumos ļaus valsts nodevu par mežsaimnieciskām un medību darbībām samaksāt, autentificējoties Meža valsts reģistrā ar vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv pieejamajiem personas identifikācijas līdzekļiem. Līdztekus saglabājas arī iespēja valsts nodevu samaksāt iepriekš noteiktos nomaksas veidos. Valsts nodeva jāmaksā pirms pakalpojuma saņemšanas.

Grozījumi arī vienkāršo Valsts meža dienesta administratīvās procedūras valsts nodevas maksājuma aprēķināšanai tiem meža īpašniekiem, kuriem Meža valsts reģistrā ir reģistrēti vismaz 1000 hektāru meža zemes un kuri valsts nodevu par mežsaimnieciskām darbībām ir tiesīgi maksāt vienā kopējā maksājumā gada sākumā par visu gadu. 

Noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2014. gada 11. februāra noteikumos Nr. 82 “Noteikumi par valsts nodevu par mežsaimnieciskām un medību darbībām”” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publikācijas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”



Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv