Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Arī šogad no 9. līdz 12. septembrim Rīgā, Ķīpsalā, norisināsies starptautiskā pārtikas izstāde “Riga Food 2020”, kurā jaunāko produkciju rādīs un konkursos spēkiem mērosies 450 pārtikas uzņēmumi no 25 valstīm. Izstādē būs aplūkojami 10 valstu nacionālie stendi, arī Latvijas stends, ko ar Zemkopības ministrijas atbalstu organizē Agroresursu un ekonomikas institūts (AREI). Izstādes atklāšanas pasākumā piedalīsies arī zemkopības ministrs Kaspars Gerhards.

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards: “Lauksaimniecības, pārtikas ražošanas un pārstrādes nozares ieņem svarīgu lomu Latvijas tautsaimniecībā. Latvijas pašmāju produkti jau tiek eksportēti uz vairāk nekā 150 pasaules valstīm – lai arvien veicinātu sadarbības iespējas, kā arī sniegtu iespēju ikvienam kā prezentēt savus produktus, ir būtiski sekmēt jaunu sadarbību, jaunu ideju rašanos arī izstāžu formātos. Lai arvien stiprinātu vietējo tirgu, veicinātu konkurenci Eiropas Savienības un arī pasaules tirgos, ir svarīgi nepārtraukti rūpēties par nozaru stabilitāti, kā arī iespējām arvien augt un attīstīties, rodot arvien jaunus tirgus starptautiskā līmenī.”

Latvijas nacionālajā 91 kvadrātmetru lielajā kopstenda Maizes stendā būs redzami un baudāmi Latvijas maiznieku biedrības uzņēmumu SIA “Dona”, SIA N.Bomja maiznīca “Lielezers”, SIA “Saldus Maiznieks”, SIA “Lāči” un a/s “Hanzas maiznīca" ražotais. Savukārt uzņēmumu Apvienotajā stendā redzēsim SIA “RKF Valežs”, SIA “Mosenc”, a/s “Jaunpils pienotava”, SIA “Aloja Starkelsen”, SIA “Top Food” un SIA “Gaļas nams “Ādaži”“ produkciju.

Izstādē “Riga Food 2020” būs aplūkojams arī AREI ar Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda atbalstu organizētais zivrūpniecības nozares kopstends. Tajā produkciju izstādīs biedrība “Rīgas Šprotes”, SIA “Banga Ltd”, SIA”Verģi” un SIA “Karavela”.

Jau tradicionāli starptautiskajā izstādē „Riga Food” notiek izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursi, kuru dalībnieki cīnās par izstādes medaļām. Izstādes atklāšanas dienā 9. septembrī norisināsies arī piena un medus konkursa uzvarētāju apbalvošana.

Pārtikas un dzērienu rūpniecība ir viena no lielākajām Latvijas apstrādes industrijas nozarēm un veido aptuveni piekto daļu no apstrādes rūpniecības pievienotās vērtības, kā arī aptuveni 20 procentus no kopējās eksporta vērtības valstī. Pārtikas produktus no Latvijas eksportē uz vairāk nekā 150 valstīm. 

Vairāk informācijas par Baltijas valstu lielākās pārtikas izstādes norisi varat uzzināt “Riga Food 2020” tīmekļvietnē.


Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv