Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Otrdien, 28. aprīlī, valdība pēc Zemkopības ministrijas ierosinājuma pieņēma grozījums Ministru kabineta 2015. gada 14. jūlija noteikumos Nr.402 “Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam “Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā.””

Pašreizējais ES 2014.-2020. plānošanas periods tuvojas noslēgumam un publiskā finansējuma atlikums pasākumā patlaban ir vairāk nekā 60% no kopējā pieejamā perioda finansējuma. Saskaņā ar mainītajiem noteikumiem akvakultūras nozares pārstāvji, kas jau īstenojuši pasākumā projektus, arī turpmāk varēs īstenot papildus investīciju projektus. Tas dos iespēju akvakultūras uzņēmējiem palielināt ražošanas jaudas, nodrošinot zemāku izaudzētās produkcijas pašizmaksu un sekmīgāk konkurēt ar citu valstu produkcijas ražotājiem. Grozījumi noteikumos atceļ noteiktos attiecināmo izmaksu summas ierobežojumus tiem atbalsta pretendentiem, kuri pasākumā ir īstenojuši vismaz vienu projektu. Tas ļaus turpināt līdzekļu investēšanu akvakultūras uzņēmumu modernizācijā un attīstībā.

MK noteikumi “Grozījums Ministru kabineta 2015.gada 14.jūlija noteikumos Nr.402 "Valsts un Eiropas Savienības atbalsta piešķiršanas kārtība pasākumam “Produktīvi ieguldījumi akvakultūrā””” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas vēstnesis”.
_____________________________
Informāciju sagatavoja: 

Dagnija Muceniece

Nodaļas vadītāja
Dagnija.Muceniece [at] zm.gov.lv