Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Zemkopības ministrija (ZM) aicina pieteikt zivsaimniecības nozares uzņēmumus un to pārstāvjus gada balvai zivsaimniecībā “Lielais loms 2021”. Balvas mērķis ir veicināt zivsaimniecības nozares attīstību un nozīmīgumu sabiedrībā. Izvirzīt pretendentus gada balvai aicināti ne tikai paši zivsaimniecības nozares uzņēmumi, bet arī nevalstiskās organizācijas, zinātniskās institūcijas un pašvaldības. Gada balvas pretendentu vērtēšana notiks attālināti.

Ministrs Kaspars Gerhards: “Ik gadu mēs atskatāmies uz paveikto, “Lielajā lomā” vērtējot zivsaimnieku paveikto. Taču šogad konkurss uzskatāmi spēs izcelt tos labos piemērus, kad zivsaimnieki neatlaidīgi turpināja strādāt arī pandēmijas radītajos krīzes apstākļos, veiksmīgi turpinot savu mērķu sasniegšanu, pārvarot krīzes radītās grūtības un izaicinājumus. Ir svarīgi ne vien būt lepniem par savu ieguldīto darbu un paveikto šajā grūtajā laikā, bet arī darīt zināmus savus sasniegumus – Latvijai ir ar ko lepoties!”

Pretendenti gada balvai “Lielais loms 2021” tiks vērtēti šādās nominācijās: “Gada uzņēmums jūras zvejniecībā”, “Gada uzņēmums jūras piekrastes un iekšējo ūdeņu zvejniecībā”, “Gada uzņēmums akvakultūrā”, “Gada uzņēmums zivju apstrādē”, “Jauns un daudzsološs nozarē” un “Ieguldījums zivsaimniecības un ūdeņu apsaimniekošanas popularizēšanā”. Pieteikumi dalībai šajās nominācijās līdz 2021. gada 14. maijam iesniedz SIA “Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centrs” (turpmāk – LLKC) konsultāciju birojos vai Lauku atbalsta dienesta (turpmāk – LAD) Klientu apkalpošanas centros vai arī nosūta to elektroniski uz e-pasta adresēm llkc@llkc.lv (LLKC) vai prese@lad.gov.lv (LAD) ar norādi vēstules mērķī “Lielais loms 2021”.

Arī šogad tiks pasniegta balva nominācijā “Par mūža ieguldījumu zivsaimniecībā”, kas tiek piešķirta personai par ilgstošu un nozīmīgu ieguldījumu zivsaimniecības nozares attīstībā. Pretendentus šai balvai var izvirzīt ar zivsaimniecības nozari saistītās nevalstiskās organizācijas, zinātniskās institūcijas un pašvaldības. Lai pieteiktu pretendentus balvai nominācijā “Par mūža ieguldījumu zivsaimniecībā”, līdz 2021. gada 14. maijam jāiesniedz pieteikums ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā Rīgā, Republikas laukumā 2, (tālr. 67878705) vai jānosūta uz e-pasta adresi: kaspars.funts@zm.gov.lv.

Katrā nominācijā pretendentu vērtēšanas komisija noteiks vienu laureātu, kurš saņems balvu “Lielais loms 2021”, ZM diplomu un naudas balvu. Laureātu apbalvošana notiks 2021. gada nogalē. Šogad “Lielais loms” notiek 7. reizi.

Iepazīties ar gada balvas zivsaimniecībā “Lielais loms 2021” nolikumu, vērtēšanas kritērijiem, pieteikuma veidlapām un iesniedzamo informāciju var gada balvas “Lielais loms” tīmekļvietnē www.lielaisloms.lv.
______________________________
Informāciju sagatavoja:

Dagnija Muceniece

Nodaļas vadītāja
Dagnija.Muceniece [at] zm.gov.lv