Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Otrdien, 5. maijā, valdība pēc Zemkopības ministrijas ierosinājuma pieņēma Ministru kabineta noteikumus “Lauksaimniecības datu centra nolikums”, kas precizē un aktualizē Lauksaimniecības datu centra (LDC) darbības mērķi, veicamās funkcijas un uzdevumus un atsevišķi izdalītas centra tiesības.

LDC mērķis ir atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei nodrošināt valstī vienotu informācijas sistēmu “Lauksaimniecības datu centra informācijas sistēma”, lauksaimniecības un zivsaimniecības nozarē īstenojot vienotu, vienkāršotu un elastīgu uzraudzību un izsekojamību, lai saglabātu sabiedrības veselību un nodrošinātu pārtikas nekaitīgumu.

LĪdz ar LDC nolikuma apstiprināšanu tiek nodrošināta tiesību normu saskaņotība ar citiem normatīvajiem aktiem, kā arī precizētas normas, lai nolikums būtu vieglāk uztverams un saprotams, un sabiedrībai būtu vieglāk orientēties iestādes kompetencē.

MK noteikumi “Lauksaimniecības datu centra nolikums” stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas vēstnesis”.
_____________________________
Informāciju sagatavoja:

Dagnija Muceniece

Nodaļas vadītāja
Dagnija.Muceniece [at] zm.gov.lv