Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards pirmdien, 13. jūnijā, piedalīsies ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sēdē Luksemburgā, kurā turpināsies viedokļu apmaiņa par situāciju lauksaimniecības tirgū, ņemot vērā aktuālo situāciju lauksaimniecībā ES un ģeopolitisko situāciju pasaulē pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. 

Eiropas Komisijas sniegs informāciju par pašreizējo situāciju lauksaimniecības un pārtikas produkcijas tirgū un aicinās dalībvalstis ziņot par aktualitātēm. Krievijas iebrukums Ukrainā traucē pasaules lauksaimniecības tirgu un ietekmē ražošanas līdzekļu cenu, kas rezultējas pārtikas cenu straujā pieaugumā. 

Eiropas Komisija arī sanāksmē prezentēs ziņojumu par ES veselības un vides standartu piemērošanu importētajai lauksaimniecības un pārtikas produkcijai. Dalībvalstu pārstāvji diskutēs par nepieciešamību ieviest vienotus standartus ES un importētajiem lauksaimniecības un pārtikas produktiem. Tas nepieciešams, lai novērstu situāciju, kad ES ražotājiem ir jāizpilda stingrākas prasības nekā ražotājiem no trešajām valstīm un rezultātā ES lauksaimnieki un ražotāji ir nevienlīdzīgos konkurences apstākļos. 



Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv