Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Valdība ceturtdien, 7. janvārī, apstiprinājusi Zemkopības ministrijas (ZM) sagatavotos grozījumus kārtībā, kas reglamentē noteiktās grupās ietilpstošu pārtikas produktu reģistrāciju un valsts nodevas samaksu, tādējādi atvieglojot pārtikas apritē iesaistīto uzņēmumu darbību. 

Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) tīmekļvietnē ir izveidota tiešsaistes veidlapa paziņojumu iesniegšanai par uztura bagātinātāju, maisījumu zīdaiņiem, īpašiem medicīniskiem nolūkiem paredzētas pārtikas un svara kontrolei paredzētu pilnīgu uztura aizstājēju reģistrācijai. 

Pēc noteikumu stāšanās spēkā uzņēmēji nepieciešamo informāciju varēs iesniegt PVD elektroniski, aizpildot speciālu tiešsaistes veidlapu PVD tīmekļvietnē (e-pakalpojums), identifikācijai izmantojot valsts pārvaldes pakalpojumu portāla Latvija.lv pieejamos identificēšanās veidus. Paziņojuma veidlapā norādāmā informācija, kas jāiesniedz pārtikas uzņēmumam, salīdzinājumā ar līdzšinējo kārtību nav nozīmīgi mainīta. 

Vienlaikus ir saglabāta iespēja paziņojumu šo pārtikas produktu reģistrēšanai iesniegt PVD tāpat kā līdz šim, izmantojot pieejamos elektroniskos datu nesējus. 

MK noteikumi “Grozījumi Ministru kabineta 2018. gada 18 .decembra noteikumos Nr .819 “Noteiktās grupās ietilpstošu pārtikas produktu reģistrācijas un valsts nodevas samaksas kārtība”” stāsies spēkā nākamajā dienā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”

____________________________
Informāciju sagatavoja:

Rūta Rudzīte

Sabiedrisko attiecību speciāliste
Ruta.Rudzite [at] zm.gov.lv