Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Trešdien, 2. februārī, Zemkopības ministrija (ZM) saņēma balvu par visaugstāko digitālā brieduma līmeni ministriju grupā, jo ZM izstrādātie un piedāvātie digitālie risinājumi ikvienam lietotājam ir viegli saprotami un ērti lietojami, paaugstina pakalpojumu kvalitāti un to pieejamību, kā arī būtiski uzlabo ZM un tās pārziņā esošo iestāžu darbu.

Jau sesto gadu Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izvērtēja  valsts pārvaldes e-indeksa brieduma līmeni, apkopojot datus par digitālo iespēju izmantošanu valsts iestāžu saziņā ar sabiedrību, klientu apkalpošanā, pakalpojumu nodrošināšanā, iestādes iekšējo procesu darbībā, starpiestāžu sadarbībā, atvērto datu pieejamībā u.c. Ministriju grupā augstākos rezultātus uzrādīja Tieslietu ministrija, ZM, VARAM, Ekonomikas ministrija.

ZM valsts sekretārs Raivis Kronbergs pēc balvu pasniegšanas Tieslietu ministrijai un ZM uzsvēra: “Ir patiess lepnums,  ka e-indeksa digitālais līmenis ar visaugstāko atzinību ir novērtēts gan Tieslietu ministrijā, kurā kopīgi ieguldītā darbā to spējām paveikt, gan tagad arī pašreizējā darba vietā – Zemkopības ministrijā. Pozitīvi, ka  ministrijas aizvien vairāk pāriet uz vienotiem risinājumiem resora ietvaros – tas ļauj kļūt efektīvākiem un mazina administratīvo slogu. Arī turpmāk Zemkopības ministrija aktīvi strādās, lai piedāvātu aizvien kvalitatīvākus IT pakalpojumus saviem klientiem un darbiniekiem, piedaloties gan politikas dokumentu izstrādē, gan to īstenošanā. Jau tagad lauksaimnieku, zivsaimnieku, meža īpašnieku, pārtikas ražotāju un citu klientu ērtībām ir pieejami nozares Klientu apkalpošanas centri, kā arī aizvien pieaugošs skaits dažādu elektronisko pakalpojumu. Pēdējo gadu laikā aktuāla ir dažādu iekšējo un sadarbības procesu elektronizācija, līdzšinējos modeļus aizstājot ar moderniem, progresīviem un ilgtspējīgiem biznesa procesiem.”



Informāciju sagatavoja:

Dagnija Muceniece

Nodaļas vadītāja
Dagnija.Muceniece [at] zm.gov.lv