Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Šī gada 22. martā zemkopības ministrs Kaspars Gerhards dosies reģionālajā vizītē uz Latgali, lai diskutētu ar vietējiem lauksaimniekiem un uzņēmējiem par nozares aktualitātēm. Vizītes ietvaros plānots zivju audzētavas un pārstrādes uzņēmuma SIA “VLAKON” apmeklējums, dalība biedrības “Latgales ražojošo lauksaimnieku apvienība” kopsapulcē, Rēzeknes gaļas kombināta, kā arī SIA “Latgales Lauksaimniecības zinātnes centrs” apmeklējums. Plkst. 16.30 plānota arī preses konference, kur ministrs sniegs atbildes uz masu mediju pārstāvju interesējošajiem jautājumiem.

Ministrs Kaspars Gerhards norāda, ka ir būtiski apmeklēt vietējos uzņēmējus – tā ir iespējams veidot konstruktīvu dialogu ar nozares pārstāvjiem, diskutējot par reālajiem darba procesiem un ietekmējošajiem faktoriem. Ministrs uzsver: “Ir svarīgi būt tuvāk cilvēkam, tuvāk tam uzņēmējam, kas diendienā saskaras ar nozares jautājumiem un darba procesiem. Valsts pārvalde nevar būt atrauta no realitātes – tādēļ arī ir tik būtiski veidot nepārtrauktu komunikāciju gan ar NVO, gan nozares profesionāļiem, pārstāvjiem, kā arī pašiem uzņēmējiem. Jo vairāk mēs spēsim saklausīt un izprast viens otru, jo stiprāku normatīvo aktu bāzi mēs spēsim izveidot – tā, lai tā strādā lauksaimnieku un Latvijas iedzīvotāju labā.”

Preses konference norisināsies plkst. 16.30 Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijā (308. telpa, Atbrīvošanas aleja 115 k-4, Rēzekne) – uz pasākumu tiek aicināti masu mediju pārstāvji.

Papildu informācija:

  • SIA “Rēzeknes gaļas kombināts” dibināts 2001. gadā un šobrīd ir viens no tirgus līderiem Latvijā. Uzņēmums nodrošina pilna cikla gaļas pārstrādes procesu. Rēzeknes gaļas kombināta ražotne ar mūsdienīgu kautuvi atbilst visām ES prasībām, kas ļauj klientiem piedāvāt augstākās kvalitātes produkciju no Latvijā audzētas gaļas un plašu sortimenta sastāvu.
  • SIA “VLAKON” ir dibināts 1998. gada 27. oktobrī. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir derīgo izrakteņu – smilts, dolomīta un grants šķembu karjeru izstrāde, māla un kaolīna ieguve. Uzņēmuma gada apgrozījums ir ap 7 milj. EUR, un uzņēmums vidēji nodarbina ap 120 darbiniekus, no kuriem akvakultūras un zivju apstrādes jomā strādā 16 darbinieki.
  • SIA “ Latgales lauksaimniecības zinātnes centrs” (LLZC) tika dibināts 2001. gada 23. martā. Sākot no 2015. gada 3. decembra, daļa LLZC zinātnisko darbinieku pievienoti Agroresursu un ekonomikas institūtam (AREI). Tā sastāvā izveidota Laukaugu selekcijas un agroekoloģijas nodaļas Viļānu daļa. Darbības virzieni ir: zinātniski pētnieciskā darbība, lai attīstītu lauksaimniecības ražošanu Austrumlatvijā; šķiedras un eļļas linu, kaņepju ģenētisko resursu aizsardzības un izmantošanas veicināšana; linu un kaņepju selekcijas materiāla novērtēšanas programma integrēto lauksaimniecības kultūraugu audzēšanas tehnoloģiju ieviešanai; zinātnes, izglītības, l/s produkcijas ražotāju, pārstrādātāju un pašvaldību integrētas attīstības veicināšana.
  • Latgales ražojošo lauksaimnieku apvienība ir biedrība ar juridiskās personas statusu, kas izveidota pērn. Tā darbojas uz brīvprātības principiem, apvieno fiziskas un juridiskas personas, kā arī personālsabiedrības, kas darbojas lauksaimniecības ražošanas sektorā.

_____________________________

Informāciju sagatavoja: Santa Vaļuma,
zemkopības ministra padomniece
Tālrunis: +371 20222000
E-pasts: Santa.Valuma@zm.gov.lv