Lai pielāgotos patērētāju mainīgajām vajadzībām, ir paredzēta iespēja samazināt laktozes saturu dehidrētajos piena produktos, pārveidojot to glikozē un galaktozē. Šāda sastāva pārveidošana ir pieļaujama tikai tad, ja uz produkta tiek lietota norāde “samazināts laktozes daudzums” vai “bez laktozes” atbilstoši normatīvajiem aktiem par prasībām piena produktu un tos saturošu produktu papildu marķējumam. Tāpat ražotājam ir pienākums nodrošināt pilnīgu informāciju par produkta uzturvērtību. Plašāks…
Lai pielāgotos patērētāju mainīgajām vajadzībām, ir paredzēta iespēja samazināt laktozes saturu dehidrētajos piena produktos, pārveidojot to glikozē un galaktozē. Šāda sastāva pārveidošana ir pieļaujama tikai tad, ja uz produkta tiek lietota norāde “samazināts laktozes daudzums” vai “bez laktozes” atbilstoši normatīvajiem aktiem par prasībām piena produktu un tos saturošu produktu papildu marķējumam. Tāpat ražotājam ir pienākums nodrošināt pilnīgu informāciju par produkta uzturvērtību. Plašāks piedāvājums un iespējas uzņēmējiem Dehidrēto piena produktu ražošanā turpmāk būs atļauts izmantot arī pārtikas fermentus un piedevas. Tas paver ceļu jaunu produktu veidu radīšanai un plašākam produktu klāstam tirgū. Ražotāji varēs izstrādāt…
05.11.2025.

Notikumu kalendārs

Skatīt visus notikumus
Datums 5. novembris, 2025
Laiks10.00
Atrašanās vietaZM telpas

Zivju fonda padomes sēde

Zivju fonda padomes sēdē tiks apspriesti pieteikumi atbalsta pasākumiem un citi jautājumi.
Datums 5. novembris, 2025
Laiks10.00
Atrašanās vietaBrisele (Beļģija)

EK sēklu un pavairojamā materiāla darba grupa

Dalībnieki pārrunās minimālos nosacījumus un paaudžu noteikšanu kartupeļu sēklai, kaņepju sēklu likumdošanas piemērošanu attiecībā uz…
Datums 5. novembris, 2025
Laiks11.00
Atrašanās vietaAttālināti

EK darba grupa “Veterinārā importa kontroles tiesību aktu ekspertu grupa”

Tiesiskā regulējuma, kas saistīts ar mājas (istabas) dzīvnieku nekomerciālas pārvietošanas kontroli, pārskatīšana.