Sabiedrības aptauja par jaunajiem genomikas paņēmieniem
Eiropas Komisijas iniciatīva - sabiedrības aptauja par jaunajām genomikas metodēm attiecas uz ES dalībvalstu iedzīvotājiem un citām ieinteresētajām personām (piemēram, valsts iestādēm,...
2021. gada 29. septembrī tiek atzīmēta Starptautiskā pārtikas zudumu un pārtikas atkritumu izpratnes diena (IDAFLW).
Komisija atklāj jaunu tīmekļa vietni visām ieinteresētajām personām, kas ir iesaistītas pārtikas zudumu un atkritumu rašanās novēršanā. https://ec.europa.eu/food/safety/food-waste/...
Informējam par Eiropas Komisijas publicēto Pārtikas marķēšanas informatīvo sistēmu (Food Labelling Information System, FLIS)
EK izveidotā FLIS sistēma ļauj izvēlēties pārtikas produktu un pēc tam sistēmā atrast produkta marķējumā obligāti norādāmo informāciju 23 ES valodās. Sistēma nodrošina saikni ar attiecīgajām tiesību...
Veselības ministrija ir izstrādājusi jaunus veselīga uztura ieteikumus pieaugušajiem
Pilnvērtīgs un sabalansēts uzturs ir galvenais priekšnoteikums veselības un labas pašsajūtas nodrošināšanā, ietekmējot ne tikai fiziskās, bet arī garīgās spējas.
Komisijas Īstenošanas 2018. gada 28. maija regula (ES) 2018/775 par pārtikas produkta galvenās sastāvdaļas izcelsmes valsts vai izcelsmes vietas norādīšanu.
No 1. aprīļa pārtikas ražotājiem jānorāda pārtikas produkta galvenās sastāvdaļas izcelsmes valsts vai izcelsmes vieta Lai nodrošinātu patērētājus ar pilnvērtīgu informāciju par pārtikas produktu...