Informācija plašsaziņas līdzekļiem

Aicinām ikvienu interesentu šāgada 27. novembrī pulksten 10.00 piedalīties konferencē “Zivsaimniecības jaunie izaicinājumi un iespējas”, ko organizē Zemkopības ministrija (ZM) sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centru (LLKC). Konference norisināsies tiešsaistē vietnē www.zivjutikls.lv un būs skatāma arī konsultāciju un LLKC facebook profilā. 

Ievadvārdus konferencē sacīs zemkopības ministrs Kaspars Gerhards. Nozares attīstības tendences un Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda sniegtās iespējas analizēs ZM Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš. Par Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda atbalsts pēc 2021. gada informēs ZM Zivsaimniecības departamenta Zivsaimniecības atbalsta nodaļas vadītāja Edīte Kubliņa. 

Zivsaimniecības nozarei šis gads bija izaicinājumu pilns, jo daudziem bija jāmeklē jaunas iespējas, kā realizēt savu produkciju – tam šogad un arī nākamgad būs jāpievērš vēl lielāka uzmanība. Internetveikali, tiešās pārdošanas pulciņi, piegāde uz mājām – tas kļūst arvien aktuālāks. LLKC jau pirms Covid-19 uzsāka veidot katalogu www.novadagarsa.lv, kurā iekļauti 54 zivju produkcijas tirgotāji, par ko arī stāstīs konferencē un kas ir laba iespēja ražotājam.

Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūta “BIOR” pārstāvji informēs par Aizsardzības un apsaimniekošanas plānu roņiem Latvijas ūdeņos Baltijas jūrā un Rīgas jūras līcī. Par COVID-19 ietekmi uz zivju tirdzniecību ar uzsvaru uz Eiropu pastāstīs “Eurofish” direktore Aina Afanasjeva. 

LLKC pārstāvji pastāstīs par aktualitātēm zivsaimniecībā un www.novadagarsa.lv sniegtajām iespējām zivsaimniecības uzņēmumiem. 

Plašāka informācija: Kristaps Gramanis, Zivsaimniecības sadarbības tīkla sekretariāta projektu vadītājs, tālrunis – +371 28304909.

 

Konferences programma

Laiks Tēma
09:50-10:00 Pieslēgšanās
10:00-10:10 Konferences atklāšana (Zemkopības ministrs Kaspars Gerhards)
10:10-10:40 Nozares attīstības tendences un Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda sniegtās iespējas (ZM Zivsaimniecības departamenta direktors Normunds Riekstiņš)
10:40-11:10 Eiropas Jūrlietu un zivsaimniecības fonda atbalsts pēc 2021. gada (ZM Zivsaimniecības departamenta Zivsaimniecības atbalsta nodaļas vadītāja Edīte Kubliņa)
11:10-11:30 Pārtikas drošības, dzīvnieku veselības un vides zinātniskais institūts “BIOR” – Aizsardzības un apsaimniekošanas plānu roņiem Latvijas ūdeņos Baltijas jūrā un Rīgas līcī (BIOR Zivju resursu pētniecības departamenta vadītājs Didzis Ustups)
11:30-12:00 COVID-19 ietekme uz zivju tirdzniecību ar uzsvaru uz Eiropu (Eurofish direktore Aina Afanasjeva)
12:00-12:15 Jautājumi/Komentāri
12:15-12:25 Pārtraukums
12:25-12:40 LLKC aktualitātes zivsaimniecībā (Valsts Zivsaimniecības sadarbības tīkla projektu vadītājs Kristaps Gramanis)
12:40-12:55 Zivis kā resurss vietējiem restorāniem (Vidzemes Augstskolas asociētais profesors Andris Klepers)
12:55-13:10 www.novadagarsa.lv – iespēja zivsaimniekiem (LLKC Lauku attīstības nodaļas vadītāja Elīna Ozola)
13:10-14:30

IT iespēju izmantošana zivju realizācijai un piedāvājumam tirgū:

  • “Mozello.lv” par mājaslapu izveidi un internetveikalu izveidi (Kārlis Blūmentāls)
  • “Kebbe IT” par sociālajiem tīkliem un digitālo mārketingu. (Edgars Kebbe)
14:30-15:00 Jautājumi/Komentāri/Diskusija

 

Konferences moderators: Andris Klepers

 

____________________
Informāciju sagatavoja
Ilze Rūtenberga-Bērziņa
LLKC sabiedrisko attiecību vadītāja