Informācija plašsaziņas līdzekļiem

2020. gada 22. janvārī Ādažos zemkopības ministrs Kaspars Gerhards piedalījās svinīgajā laika kapsulas iemūrēšanas pasākumā pie jaunās “Laimas” ražotnes. Līdz ar kapsulas iemūrēšanu teju noslēdzies pē-dējais ražotnes būvniecības posms, lai jau šā gada otrajā pusē ēku nodotu ekspluatācijā.

Ministrs Kaspars Gerhards: “Katra jaunā ražotne un investīcijas mūsu valstīt apliecina to, ka latvieši ir spējīgi uzņēmēji un prot ar savu meistarību pārliecināt, ka tieši  Latvija ir īstā un vienīgā vieta ieguldījumiem biznesa attīstībā. Jaunās “Laimas” ražotnes projekts uzskatāmi apliecina to, ka “Orkla Latvija” ir viens no tiem uzņēmumiem, kas strādā pie tā, lai ne tikai radītu jaunus produktus, bet arī attīstītu vēsturiskus un mīlētus zīmolus šeit Latvijā, piesaistot investīcijas un ieguldījumus, kas palīdz attīstīt kopējo valsts tautsaimniecību. Tādēļ ir svarīgi atbalstīt tos ražotājus, kuru produkcija top tieši šeit – Latvijā. No-vēlu panākumus “Orkla Latvija” komandai Latvijas saldumu rūpniecības stāsta turpināšanā jaunā attīstības gultnē.”

Ministrs Kaspars Gerhards laika kapsulā ievietoja īpašu vēstījumu zīmola “Laima” un uzņēmuma nākotnei, kā arī daļu no konfektes “Trifele” iepakojuma, lai simbolizētu izsenu latviešu vērtību un tradīciju spēku, kā arī iezīmētu šo vērtību turpināšanas nozīmi nākotnē. Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks simboliski papildināja kapsulu ar jaunāko “Ādažu Vēstis” izdevumu, uzsverot veiksmīgo sadarbību novada un uzņēmuma starpā. Būvfirmas “Merks” valdes priekšsēdētājs Oskars Ozoliņš uzņēmuma vārdā kapsulā ievietoja gadskārtu monētu, vēlot  veiksmi un izdošanos tālākajā “Orkla Latvija” attīstībā. “Orkla” grupas pārstāve, “Confectionery & Snacks” biznesa virziena izpilddirektore un valdes priekšsēdētāja Šanete Heuana-Fladbī (Jeanette Hauan Fladby) kapsulā pievienoja dažādu grupas uzņēmumu konfekšu iepakojumus, simbolizējot sadarbības iespējas grupas ietvaros, kuras pavērs jaunā “Laimas” ražotne. Visbeidzot “Orkla Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons laika kapsulu papildināja ar vēstījumu visa uzņēmuma vārdā, kā arī ar savu iecienītāko “Laimas” konfekti kopš bērnības – “Serenādi”.

“2020. gads ir patiesi nozīmīgs mūsu uzņēmumam, jo Latvijā mīlētākais saldumu zīmols atzīmē 150 gadu jubileju un zīmīgi šajā pat gadā durvis vērs jaunā, modernā un ilgtspējīgā “Laimas” ražotne nākamajiem gadu desmitiem. Esmu patiesi pateicīgs mūsu mērķtiecīgajai komandai, kas kopā ar būvniekiem un mūsu partneriem roku rokā strādājusi, lai šo projektu īstenotu. Šobrīd esam teju pabeiguši ēkas celtniecību, ir jāsāk sagatavošanās darbi ražošanas pārcelšanai, lai jau 2020. gada otrajā pusē mēs vērtu durvis “Laimas” jaunajai ražotnei, kas būs ievērojams pamats “Laimas” un “Orkla Latvija”, kā arī kopējai Latvijas saldumu rūpniecības tālākai attīstībai,” skaidro “Orkla Latvija” valdes priekšsēdētājs Toms Didrihsons.

Kā jau ziņots iepriekš, “Orkla Latvija” šī projekta īstenošanā – jaunās “Laimas” ražotnes būvniecībā Ādažos un zīmola turpmākā attīstībā – investējusi 20 miljonus eiro.

____________________________________

Izmantota “Orkla Latvija” informācija

Informācija sagatavota ZM Preses un sabiedrisko attiecību nodaļā, tālrunis: +371 67027070