Sviestmaizes maratonā gatavos no Zaļās un Bordo karotītes produktiem

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācija kopā ar saviem biedriem – Latvijas Maiznieku biedrību un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu – izstādē “Riga Food 2019” rīko sviestmaižu gatavošanas maratonu “Sviestmaize vieno!”. Izejvielas sviestmaizēm nodrošinās vairāki Latvijas ražotāji, kas ir Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas dalībnieki.

 

Ar Karotīšu produktiem, kuru kvalitāte ir augstāka nekā ES un Latvijas normatīvos pārtikai izvirzītās prasības, sviestmaižu maratonu nodrošinās vairāki Latvijas ražotāji – AS “Tukuma piens”, AS “Krāslavas piens”, AS “Smiltenes piens”, SIA “Rēzeknes gaļas kombināts”, SIA “Galiņi”, SIA “Kronis”, SIA “Fazer Latvija”, “N.Bomja maiznīca “Lielezers””, maiznīca “Dona”, “Hanzas maiznīca”, maiznīca “Lāči”, “Maiznīca Flora”, “LPB Priekules maizes ceptuve” un “Saldus maiznieks”. 

 

“Sviestmaižu maratona dalībniekus nodrošināsim ar augstvērtīgiem pārtikas produktiem, kas marķēta ar Zaļās un Bordo karotītes zīmēm. Ar karotītēm marķētie produkti ir ražoti tepat Latvijā, tie nesatur ģenētiski modificētus organismus un sintētiskās krāsvielas, un to kvalitāte tiek regulāri uzraudzīta, lai atbilstu visaugstākajiem standartiem,” uzsver Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padomes priekšsēdētāja Ināra Šure.

 

“Sviestmaize ir labs uzturvielu avots, ko var ēst ne vien brokastīs, bet arī pusdienās vai vakariņās, turklāt kombinējot pēc savas gaumes un vēlmēm. Mūsdienu steigā sviestmaize ir lielisks risinājums kārtīgai ēdienreizei, īpaši, ja tā ir pagatavota no Karotīšu produktiem, kas ir ražoti Latvijā un ar paaugstinātu kvalitāti. Esam arī priecīgi, ka izstādes laikā sviestmaizes gatavos Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma topošie pārtikas produktu speciālisti. Sagaidām no jauniešiem radošas un inovatīvas idejas, kuras, iespējams, ikvienam būs vērts izmēģināt savā ēdienkartē, palutinot garšas kārpiņas,” norāda I. Šure.

 

“Latvija ir ne vien maizes un rudzu lielvalsts, bet arī gardu un labu ēdienu zeme. Mūsdienu patērētājs daudz ceļo, ir gana zinošs un prasīgs, bet vienmēr gatavs nogaršot un izvēlēties ko jaunu. Kāpēc gan Pop-up restorānu un Street-food laikmetā lai tā nebūtu sviestmaize, kas gatavota no Latvijā ražotiem – nekaitīgiem, augstas kvalitātes produktiem? Šo sviestmaižu vienojošais motīvs varētu būt izteikts sekojoši – viegli, sātīgi, gardi, veselīgi, droši un radoši. Gaidām Jūs lielākajā mūsu valsts pārtikas nozares pasākumā – izstādē “Riga Food 2019”,” aicina Latvijas Maiznieku biedrības izpilddirektore Gunta Duka.

 

Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas jeb Zaļās un Bordo karotītes produktus izstādē “Riga Food 2019” interesenti līdztekus atsevišķu ražotāju stendiem varēs baudīt, apmeklējot Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma ekspozīciju un piedaloties sviestmaižu gatavošanas maratonā “Sviestmaize vieno!”.

 

Akciju “Sviestmaize vieno!”, kas norisināsies visās četrās izstādes “Riga Food 2019” dienās, LPUF rīko kopā ar federācijas biedriem – Latvijas Maiznieku biedrību un Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumu. Ikviens izstādes apmeklētājs varēs piedalīties sviestmaižu gatavošanas maratonā, savukārt interesenti varēs vērot prezentāciju par dažādām sviestmaizēm un degustēt tās. 

 

Nacionālās pārtikas kvalitātes shēmas norāde “Kvalitatīvs produkts” ir kvalitātes zīme, kas apliecina produkta augsto kvalitāti. Ar Zaļo un Bordo karotīti marķētie produkti ir ražoti vai pārstrādāti Latvijā, nesatur ĢMO un sintētiskās krāsvielas.

 

Tautā iecienītās Zaļās un Bordo karotītes produktiem nepiešķir uz mūžu – atbilstība paaugstinātas kvalitātes kritērijiem ir jāapliecina regulāri, lai kvalitātes zīmi nezaudētu. Karotīšu produktu kvalitāte tiek regulāri uzraudzīta, lai atbilstu visaugstākajiem standartiem.

 

Ar Zaļās un Bordo karotītes karodziņiem marķētās sviestmaizes “Riga Food 2019” ietvaros meklējiet Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikuma ekspozīcijā hallē Nr.2, Inovācijas stendā.

 

Plašāka informācija:
Miks Lūsis,
LPUF sabiedrisko attiecību konsultants 
E-pasts: miks.lusis@medijutilts.lv

  • Publicēts:
    04.09.2019