Statuss:
Noslēdzies

Vadošais partneris: Akciju sabiedrība "Cesvaines piens"

Sadarbības partneri: Latvijas Universitāte, SIA "AISIS", Jaunpiebalgas novada Jaunpiebalgas pagasta Jāņa Razminoviča zemnieku saimniecība "LEJAS JĒCI" 

Projekta mērķis: Izstrādāt probiotiķu audzēšanas tehnoloģiju uz siera un it sevišķi biezpiena suliņām (piena pārstrādes blakusprodukts) un tos pielietot uzlabotu polifunkcionālu piena produktu ražošanā, tādējādi risinot lauksaimniecības un lauksaimniecības produktu pārstrādes praktiskās vajadzības, t.i., būtiski paaugstinot lauksaimniecības primāro produktu (govs piena) un lauksaimniecības produktu pārstrādes rezultātā iegūto produktu pievienoto vērtību, kā arī rodot praktisku un nepieciešamu pielietojumu lauksaimniecības produktu pārstrādes blakusproduktu izmantošanā.

Projekta izpildes termiņi: 01.05.2018. – 13.12.2019.

Projekta rezultāts