Lai pielāgotos patērētāju mainīgajām vajadzībām, ir paredzēta iespēja samazināt laktozes saturu dehidrētajos piena produktos, pārveidojot to glikozē un galaktozē. Šāda sastāva pārveidošana ir pieļaujama tikai tad, ja uz produkta tiek lietota norāde “samazināts laktozes daudzums” vai “bez laktozes” atbilstoši normatīvajiem aktiem par prasībām piena produktu un tos saturošu produktu papildu marķējumam. Tāpat ražotājam ir pienākums nodrošināt pilnīgu informāciju par produkta uzturvērtību. Plašāks…
Lai pielāgotos patērētāju mainīgajām vajadzībām, ir paredzēta iespēja samazināt laktozes saturu dehidrētajos piena produktos, pārveidojot to glikozē un galaktozē. Šāda sastāva pārveidošana ir pieļaujama tikai tad, ja uz produkta tiek lietota norāde “samazināts laktozes daudzums” vai “bez laktozes” atbilstoši normatīvajiem aktiem par prasībām piena produktu un tos saturošu produktu papildu marķējumam. Tāpat ražotājam ir pienākums nodrošināt pilnīgu informāciju par produkta uzturvērtību. Plašāks piedāvājums un iespējas uzņēmējiem Dehidrēto piena produktu ražošanā turpmāk būs atļauts izmantot arī pārtikas fermentus un piedevas. Tas paver ceļu jaunu produktu veidu radīšanai un plašākam produktu klāstam tirgū. Ražotāji varēs izstrādāt…